- Poppy seeds-50g
- Almond- 10g
- Cashewnut- 10g
- Raisin- 5g
- Pistachio- 10g
- Milk- 200ml
- Green Cardamom powder- 1/4 tsp
- Ghee-2 tbsp
* Soak almond and poppy seeds overnight
* Peel the almond.
* Grind and make a paste of almond and poppy seed.
* Heat ghee in a pan and add khas khas paste. Cook in a low flame.
* Cook till it becomes granulated.
* Now add milk, cardomom powder and sugar.cook it in a low flame.
* cook till it become thick.
* Garnish with chopped cashewnut, almond and pistachio.
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खसखस -50 ग्रा
बादाम- 10 ग्रा
काजू- 10 ग्रा
किशमिश- 5 ग्रा
पिस्ता- 10 ग्रा
दूध- 200 मि.ली.
हरी इलायची पाउडर- 1/4 चम्मच
घी -2 बड़े चम्मच
* बादाम और खसखस को रात भर भिगोकर रखें
* बादाम को छील लें।
* बादाम और खसखस को पीसकर पेस्ट बना लें।
* एक पैन में घी गरम करें और खस खस का पेस्ट डालें। धीमी आंच में पकाएं।
* इसे दानेदार होने तक पकाएं।
* अब इसमें दूध, इलायची पाउडर और चीनी मिलाएँ।
* गाढ़ा होने तक पकाएं।
* कटे हुए काजू, बादाम और पिस्ता से गार्निश करें।
Wow😍I tried this receipe, it's very delicious👌
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