Milk- 1lite
Apple- 3
Cardamom powder- 1/4 tsp
Sugar- 4tbsp
Almond- 8-10
Pistachio- 8-10
Ghee- 2tbsp
* Grate the apple.
* Pour milk in a vessel and bring it to boil and then simmer it till it reduce to half.
* Add sugar, cardamom powder and cook in a low flame.
* Heat ghee in a pan and add grated apple. Cook till it become little dry.
* Add apple in a rubdly and cook for 3-4 min.
* Rabdly is ready. Garnish it with pistachio and almond.
___________________________________________
दूध- 1 लीटर
सेब- 3
इलायची पाउडर- 1/4 चम्मच
चीनी- 4 tbsp
बादाम- 8-10
पिस्ता- 8-10
घी- 2 tsp
* सेब को कद्दूकस कर लें।
* एक बर्तन में दूध डालें और इसे उबाल लें और फिर इसे आधा होने तक उबालें।
* चीनी, इलायची पाउडर डालें और धीमी आंच में पकाएं।
* एक पैन में घी गरम करें और उसमें कद्दूकस किया हुआ सेब डालें। थोड़ा सूखा होने तक पकाएं।
* रबड़ी में सेब डालें और 3-4 मिनट तक पकाएं।
* रबड़ी तैयार है। इसे पिस्ता और बादाम से गार्निश करें।
Comments
Post a Comment